Slovenske železnice se dijele 11. rujna

Bez autora
Jun 21 2011

Nadzorni odbor društva Slovenske železnice (SŽ) na jučerašnjoj je sjednici potvrdio godišnje izvješće za 2010. i usvojio plan podjele koja će se realizirati 11. rujna ove godine. Slovenske železnice tada će se podijeliti u holding, koji će zadržati vodeće funkcije postojećeg jedinstvenog poduzeća, i na tri kćerinska društva. Infrastruktura i Potniški (Putnički) promet bit će društva koja će, svako na svojem području, obavljati obveznu gospodarsku javnu službu i kojima će razliku između prihoda i pozitivne nule pokrivati država iz proračuna, dok će Tovorni (Teretni) promet biti jedino tržišno društvo spomenutog holdinga.

Slovenske železnice se dijele 11. rujnaNadzorni odbor društva Slovenske železnice (SŽ) na jučerašnjoj je sjednici potvrdio godišnje izvješće za 2010. i usvojio plan podjele koja će se realizirati 11. rujna ove godine.

Slovenske železnice tada će se podijeliti u holding, koji će zadržati vodeće funkcije postojećeg jedinstvenog poduzeća, i na tri kćerinska društva.

Infrastruktura i Potniški (Putnički) promet bit će društva koja će, svako na svojem području, obavljati obveznu gospodarsku javnu službu i kojima će razliku između prihoda i pozitivne nule pokrivati država iz proračuna, dok će Tovorni (Teretni) promet biti jedino tržišno društvo spomenutog holdinga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik